Här passerar barnen – två gånger om dagen

Dannevangsvägen_HEMSIDA

Här – vid övergångsstället vid Dannevangsvägen – tycker Höganäs kommun och Trafikverket att det är helt i sin ordning att låta skolbarnen i Dannevangsområdet passera dagligen på väg till och från skolan i Nyhamnsläge. Att anlägga en gång- och cykelväg på östra sidan av väg 111 blir alldeles för dyrt, uppger kommunen. Och Trafikverket prioriterar hellre en ”cykelöverfart” för Kattegattleden över väg 111 vid Lerhamnsbacken. Där föreslår Trafikverket också att hastigheten ska sänkas till 40 km/tim!

Styrelsen för Strandbadens Byaförening har nu tröttnat på att detta ärende dras i långbänk och har skickat en skarpt formulerad skrivelse till Höganäs kommun med krav på att skyndsamt anlägga en gång- och cykelväg på östra sidan av väg 111 mellan Dannevangsområdet och Nyhamnsläge.

Läs skrivelsen här >>

Det här inlägget postades i Nyheter och information. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *