Trafikexperter har ”kollat” väg 111

StrömstadsgatanByaföreningen har fått nedanstående mejl från gatuchefen i Höganäs kommun, Lennart Andersson, efter att han tillsammans med Suzanne Stjernström och Christer Thomasson från Trafikverket har inspekterat väg 111 genom Strandbaden (ja, inte hela sträckan – inspektionen avslutades tydligen vid Dannevangsvägen).

Inspektionen gjordes när ordinarie trafikdelarskyltar (de som fanns kvar) tagits ner och tillfälliga skyltar (bilden) satts upp på grund av breda transporter till vindkraftverken utanför Nyhamnsläge.

Från: Lennart Andersson [lennart.andersson@hoganas.se]
Skickat: den 11 februari 2015 08:29
Till: Carl R Hellberg
Kopia: Margareta Engkvist Björkenhall; Peter Kovacs; Ulf Molin
Ämne: VB: Åtgärder efter besök i Strandbaden

Hej Carl

Hoppas att allt är bra med er i Strandbaden, jag har varit ute och kollat på väg 111 tillsammans med Suzanne o Christer T från Trafikverket och jag fick i uppgift att informera er om vad som bestämdes att man skulle utföra för åtgärder och förbättringar som jag bifogar.

Jag hör av mig till dig lite längre fram i vår så bestämmer vi om en solig skön dag då vi kollar över skyltning m.m. som du önskade (avser skyltning på stranden, red:s anm).

Ha de gött

Lennart Andersson
Avdelningschef
HÖGANÄS KOMMUN

Teknik- och Fastighetsförvaltningen
Järnvägsgatan 8
26338 Höganäs
TEL: 042-337239
WWW.HOGANAS.SE


Från:
suzanne.stjernstrom@trafikverket.se
[mailto:suzanne.stjernstrom@trafikverket.se]
Skickat: den 10 februari 2015 14:12
Till: Lennart Andersson; christer.thomasson@trafikverket.se
Ämne: Åtgärder efter besök i Strandbaden

Hej

Vi körde från Höganäs in mot Strandbaden, det första vi såg var:

– Lv 111 i höjd med Tylösandsgatan – En uppbyggd två delad refug där det saknas stolpar för påbjuden skyltning. De ska tillbaka. Christer ringde och lämnade ett meddelande efter mötet och berättade att ett antal skyltar varit nedmonterade pga av bred last. Detta var en av platserna.

– Därefter kommer en målad avlång refug, där vi redan fattat beslut om att stolpen för tavlan påbjuden körriktning ska tas ned. Och den var borta.

– Stolpe med påbjuden körbana vid busshållplatsen, Strömstadsgatan, Dessa var förmodligen också nedmonterade. Vi låter dem vara nere och ersätter med målat spärrfält. Detta har vi inte pratat om men nedanstående pollare kan man ju även använda här, eller hur?

Jag har pratat med trafikingenjörerna och det är OK att ta bort stolpar inkl påbjuden körbana, i de två refuger (chikaner) som kommunen byggde och ersätta med gummipollare med X3, typ en sådan här:

Pollare2

Det görs i båda refugerna söder och norr om Dannevagnsvägen. http://goo.gl/maps/vA5Fo

Söder om övergångsstället sätts tre gummipollare, samma som ovan intill linjen.

Norr om övergångsstället sätter man en gummipollare i det tomma hålet precis efter övergångsstället. Ytterligare en sätts ca 10m söder om det befintliga norra hålet i chikanen. Christer redogör detta för Mesta på plats.

Alla gamla träpollare som finns i höjd med denna chikan på västra sidan av vägen tas bort.

Lennart Andersson pratade om omkörningsförbud genom Strandbaden. Det har jag också kollat upp och det är i så fall Länsstyrelsen som ska få den begäran och får fatta beslut. Jag har ställt frågan till Trafikmiljö, om hur de ställer sig till detta. Har ännu inte fått svar, men jag återkommer när jag fått det. I så fall får Höganäs kommun ansöka om detta.

Christer, beställer du detta inkl målning? När tror du det kan vara åtgärdat?

Lennart, meddelar du Byföreningen vad vi tillsammans kommit fram till?

Med vänlig hälsning

Suzanne Stjernström
Planerare
Samhälle Region Syd
Direkt: 010-123 61 13

suzanne.stjernstrom@trafikverket.se

Trafikverket
Box 543
291 25  KRISTIANSTAD
Besöksadress: Björkhemsvägen 17
Telefon 0771-921 921

www.trafikverket.se

Det här inlägget postades i Nyheter och information. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *