Strand-Bulletinen september 2021

Det här inlägget postades i Nyheter och information. Bokmärk permalänken.

2 svar på Strand-Bulletinen september 2021

  1. Jonas Dahlgren skriver:

    Hej,

    Först en fråga om någon har lyckats söka anslag hos trafikmyndigheten gällande bullerdämpande åtgärder på den egna fastigheten pga väg 111?

    Sedan tog jag kontakt med trafikverket gällande förbifart strandbaden. Man sa att den korrekta vägen att gå var på regionalpolitisk nivå, om man ville få någonting gjort dvs.

    Med vänlig hälsning
    Jonas Dahlgren

  2. admin skriver:

    Hej
    Jag känner inte till någon i vår närhet som har sökt anslag hos trafikmyndigheten gällande bullerdämpande åtgärder på den egna fastigheten pga väg 111. Hittar du något konstruktivt får du gärna dela med dig!

    När det gäller bygge av ny väg 111 öster om Strandbaden och Nyhamnsläge är det, precis som du anger, mer övergripande Region Skånes RTI-plan (Regional transportinfrastrukturplan) som är styrande. I den senaste planen för 2018-2029 finns väg 111 med, men då endast sträckan Helsingborg-Höganäs. Där handlar det inte heller om ny väg, utan investeringar i nuvarande väg. Planen bygger på dialog och underlag från kommuner, näringsliv och andra intressenter. Trafikverket är nog en viktig part bland andra intressenter. Hittills har vi främst försökt påverka Höganäs kommun att agera i frågan. Kommunledningen tycker i stort som vi, men har inte helt lätt att få våra önskemål prioriterade. Det gäller att inte ge upp!

    Vänlig hälsning
    Calle
    Carl Hellberg
    Ordf Strandbadens Byaförening

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *