Kallelse till årsmöte

Kallelse till årsmöte

3 kommentarer till “Kallelse till årsmöte”

 1. Elisabeth Rosenqvist skriver:

  Hej
  Skulle vilja att man med kommunen på allvar tar upp strandrensning. Det är för bedrövligt att det bara rensas vid Margreteberg och Tallbacken och dessutom är det skandal att det bara läggs upp i högar för att självruttna. Det borde inte vara svårt att få någon att köra hela remsan från Margreteberg förbi Örestrand och Tallbacken. Det är inte mycket en maskin kostar per timma och om man vill så finns det säkert lämpliga maskiner i kommunens egen maskinpark på vilka man t ex skulle kunna utbilda sommarjobbande ungdomar. Sedan har vi ytterligare ett problem , detta med lösspringande hundar. Det är inte tillåtet och inte heller att låta dem bada bland barn, det finns särskild badplats för dessa fyrbenta skapelser, varför finns det så nonchalanta hundägare. Det är inte trevligt för folk som är rädda eller för alla andra för den delen, vem är intresserad av att trampa i hundskit som inte plockas upp.
  Tacksam om man kan få till det på ett bra sätt.

 2. Karl G Nilsson skriver:

  Hej,

  vad det gäller lösspringande hundar är det en polisiär fråga. Den som ser brottet bör anmäla brottet. Trist att inte alla respekterar de bestämmelser som finns för reservatet och badplatserna.

  Vad det gäller tånghämtningen är frågan svårlöst, problematiken är att tar man bort tången tar man även bort en del sand. För min del känns det som om stränderna blir mer och mer steniga.

  Tångvallarna är viktiga födoresurser för djur och fågellivet, tidigare även för lantbruket. Tång hämtades med häst och vagn ute på Ören långt in på 1970-talet (eller i varje till 1960-talet) även om man såg en och annan traktor under de sista åren. Här ute på Ören är tångvallarna höga så att man slapp att få med sand, den gamla körvägen syns fortfarande, speciellt från Tallbacksparkering till fortet.

 3. Elisabeth Rosenqvist skriver:

  Hej Karl
  Tack för svaret, det är synd att jag inte kan närvara på mötet p g a tjänsteresa, det hade varit mycket intressant . Menar du att man ska anmäla alla som kommer förbi med lösa hundar? Jo då har vi full sysselsättning här kan man säga, då de flesta tycks föredra att ha dem så. Vi har barnbarn som alltid vill springa ner till stranden och man får gå med och kolla varje gång så de inte trampar i skit, dessutom vill man inte att de ska bli attakerade av någon av dessa varelser.
  Strandrensningen, ja eftersom vi bott här i mer än 60 år, vet vi att tången hämtades av bönderna, man hade även på Tallbacken parkeringsvakter som tog betalt för alla bilar som körde ner och en kaffestuga där man kunde handla. Idag finns inget av detta kvar , mer än tången förståss, vet inte varför du tror att denna skulle förhindra sten eller främja fågellivet, vi har massor med fåglar oavsett om det ligger tång och stinker eller den för tillfället spolats ut till havs. Jag kan inte se att det skulle vara något problem att ta bort den, hur kan man då köra undan den på andra ställen i kommunen och varför rensar man t ex bort den helt i Trelleborg, där går den till energi. Argumenten för och emot är nog många, men de ska vara hållbara och försvarbara.
  mvh/ Elisabeth och Lennart

Lämna en kommentar